Proprietatile apei

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide

Produsul comercial “APA CRAIULUI” este o apă minerală naturală necarbonatată (plată), provenită din sursa hidrominerală cu denumirea Izvor GÂLGOAIE, emergenta naturală captată a acviferului subteran cantonat în masivul calcaros Piatra Craiului şi recunoscută ca atare de autoritatea naţională în domeniu.

Componentele chimice de mineralizare ale acestei ape sunt specifice ca nivel cantitativ, cât şi ca mod de distribuţie unei ape oligominerale (slab mineralizate) bicarbonatate calcice, cu un pH uşor alcalin – 7,2 – 7,4.

Definiţia de apă minerală naturală este susţinută de rezultatele lucrărilor analitice efectuate în laboratoare specializate, acreditate intern şi internaţional, care atestă stabilitatea calităţilor fizico-chimice ale acesteia, în raport cu cerinţele Normei tehnice de exploatare şi comercializare a apelor minerale naturale nr. 1020/2005, armonizată cu Directiva nr.777/80/CEE/1980, modificată şi completată prin Directiva nr.1276/80/CEE, Directiva nr.75/85/CEE/1984, Directiva 70/96/CEE/1996 şi Directiva nr. 40/2003/CE.

Conţinutul hiposodic cu o frecvenţă analitică majoritar < 1,5 g/l, recomandă această apă minerală pentru consumul ei în toate cazurile în care sunt prevăzute regimuri sărace în sodiu. Analizele fizico-chimice efectuate la nivelul indicatorilor privind puritatea apei, respectiv compuşi cu azot şi substanţe organice, pun în evidenţă excluderea riscului de patologie hidrică de natură chimică a apei.

Elementele de concentraţii de “urmă” (indezirabile) nu realizează în cazul sursei Gâlgoaie anomalii pozitive de distribuţie, la nivel regional neexitând premise geochimice de acumulări metalogenetice.

Puritatea microbiologică a apei minerale naturale este corespunzătoare acviferelor subterane bine protejate natural împotriva vectorilor de contaminare a calităţii (ecosistemul forestier din cadrul Parcului Naţional Piatra Craiului). Eficacitatea protecţiei naturale este datorată unei premise hidrogeologice cu extindere regională în perimetrul de exploatare.

Nivelul calitativ al lucrărilor de exploatare, respectiv îmbutelierea apei minerale naturale provenite din captarea sursei Izv. Gâlgoaie este asigurat de supravegherea şi monitorizarea continuă a calităţii apei, atât cu mijloace proprii de laborator, cât şi prin lucrări analitice efectuate în laboratoare specializate, acreditate intern şi internaţional.

Muntii Piatra Craiului Muntii Piatra Craiului Muntii Piatra Craiului Muntii Piatra Craiului